Share |

måndag 1 augusti 2011

Blanda Harry Potter och The Hunger Games och du får...

The Potter Games! Hittade en länk till "spelet" hos BokNea.
Har du läst The Hunger Games är upplägget känt sedan tidigare. Överlev hungerspelen genom att överlista de andra ungdomarna. Fast den här gången är det karaktärer ut Harry Potter som kämpar för sitt liv. Jag "spelade" igår med Hermione och hur det gick ska jag låta vara osagt. Väljer du henne som spelare kommer du själv se hur det går.

Du spelar genom att välja en karaktär. Spelet börjar då du står på plattformen redo att ge dig ut i Hungerspelen. Hur ska du göra för att överleva? Du har två alternativ, springa mot the Cornucopia för att införskaffa dig den utrustning du behöver: vapen, mat osv - eller att springa mot ett gömställe bort från dina medtävlande. När du valt ett av alternativen får du läsa om konsekvensen av ditt val. Vad detta än innebär för dig får du se och kommer du vidare i spelet får du läsa ännu en text samt välja mellan ytterligare två alternativ. Har du otur och väljer fel återstår det bara för de andra att lystra till kanonen som meddelar ditt frånfälle.

Rolig underhållning en regnig sommardag, eller som i mitt fall, en sjuk sommardag :) Roliga texter, med en del stavfel här och var som tar ned betyget. Men definitivt värt att prova.
The Potter Games. Bild: victorsvillage.wordpress.com

2 kommentarer:

  1. Jag tycker idén är jättebra, men jag fastnade inte riktigt när jag spelade. Kanske för att jag förlorade. Ha. Jag var också Hermione. Men fatta hur mycket tid de måste lagt ner! Det är imponerande.

    SvaraRadera
  2. Jag förlorade också med Hermione. Läste att någon hade lyckats vinna med henne, lite förvånande - jag tyckte jag prövade alla sätt :) Hur som helst - riktigt mycket tid måste gått åt. Tacksamt för oss andra :) Det borde gå att göra något mer av det här känner jag - riktigt bra idé :)

    SvaraRadera