Share |

tisdag 24 augusti 2010

Sökes: bok att läsa högt ur för tonårsklassen

På jakt efter bra böcker till ungdomar. Tänkte att vi skulle umgås kring en bok på morgonsamling, jag och eleverna. Ett härligt gäng ungdomar från årskurs 6 till 9 :) Har du någon idé om vad som kan vara bra, intressant och inte minst underhållande och rolig läsning? Inte alltför tjock bok, då vi kanske bara har en 5-10 minuter om dagen till läsningen :) Tack på förhand!

Vad tros om denna: Skjut apelsinen av Mikael Niemi? 

3 kommentarer:

 1. Hej Lisa!

  Jag tyvärr inget bra förslag på någon rolig bok men däremot ett förslag på en bra och viktig bok som inte är för tjock, lämpar sig mycket bra som högläsning och som kan ge väldigt intressanta diskussioner: Anne Franks Dagbok. Alltid lika högaktuell och viktig och handlar dessutom om en jämnårig som funnits i verkligheten. Som sagt ingen rolig och underhållande bok men en mycket bra högläsningsbok.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag älskade Godnatt Mr Tom! /Marie

  SvaraRadera
 3. Tack Lotta och Marie :) Jättebra förslag. Jag har läst Anne Franks dagbok men Godnatt Mr Tom har jag inte hunnit med ännu. Klassen bestämde idag att vi ska läsa "Berts betraktelser" så jag antar att de får det som de vill :) Får ta lite mer svårmodig litteratur sedan - när jag ser hur det funkar med högläsningen. :)

  Kram / Lisa

  SvaraRadera