Share |

tisdag 12 januari 2010

The Time Traveler's Wife


en underbar film som gör rättvisa åt boken med samma namn.

Clare har i hela sitt liv varit förälskad i Henry. De träffas första gången då Clare är 6 år gammal och Henry är 36. De gifter sig när Clare är 22 år och Henry 30. Låter det osannolikt?

Som titeln avslöjar handlar boken om en tidsresenär, Henry har ett genetiskt "fel" som gör att han, utan att kunna kontrollera det, reser tillbaka och framåt i tiden lite då och då. Tack vare tidsresandet träffar han Clare.

Om man tycker att livet, som går sin gilla gång, är besvärligt i vanliga fall bör man fundera på hur det känns att som Clare ha en man som försvinner utan ett ljud i timmar, dagar och ibland veckor i streck utan att hon vet var han är och om han kommer klara sig - omöjlig att kunna kontakta.

För att inte tala om hur Henry har det som plötsligt försvinner, kvarlämnandes en hög med kläder och ett par skor, för att dyka upp på känd eller okänd mark naken, vilken tid på året det än må vara...

The Time Traveler's Wife (Tidsresenärens hustru) av Audrey Niffenegger är en väldigt bra bok och en helt underbar film! Jag ger den 5 av 5 möjliga - Se den :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar