Share |

tisdag 25 maj 2010

Geek Pride Day

Mitt nörderi är böcker med det är väl som många påpekat i andra bloggar ett nörderi som folk har överseende med. Kanske till och med tycker är bra - beroende på vilken litteratur man väljer att nörda ner sig i vill säga. Att jag tycker om Harry Potter och annan fantasy är inget jag hymlar om och jag tycker att det ska bli riktigt coolt att berätta för barn och barnbarn att "mamma/mormor stod allt och köade på Västerlånggatan mitt i natten för ett exemplar av Harry Potter and the Deathly Hallows, jajamen, kallt var det men boken den fick jag..." :)

I somras var jag som av en händelse i New Jersey då Harry Potter och halvblodsprinsen hade premiär på bio - det var en upplevelse att se flera tusen (mest tonåringar) stå och köa till 12 olika biosalonger för att se filmen. Själv hade jag fått med mig tre ganska så ointresserade polare som spenderade sin biokväll sovandes på andra raden. Jag tittade med nöje. Vad jag vet hade ingen av oss nackspärr efteråt.

Ett litet sidospår till ett blogginlägg om HP-böcker vs. filmerna och nörderi: Harry Potter movies. Really?

Han & Hon
Sen kanske jag har ett nörderi till - lite halvudda gosedjur sådär. Har samlat på mig ett par stycken nu. Monstren "Hon" och "Han" ser ni i min logga - än så länge åtminstone. Kanske kan ni få skaffa bekantskap med de andra med någon gång... om jag vågar göra dem publika :) :P
 Mr. Snail a.k.a. Snigel.

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka härliga monster!!!! Man blir glad av att se dem!

  SvaraRadera
 2. Eller hur! :) Jag blir glad av alla mina gosedjur - man ska omge sig om sådant som gör en glad. :)

  SvaraRadera
 3. Hej Lisa!

  Jag tycker att det är härliga nörderi du har vännen! ;) Som stor fantast av Harry Potter själv så förstår jag din förtjusning och att du köade för ett ex. :) Jag är så glad att mina barn är i Harry Potter ålder och att vi kan läsa böckerna tillsammans och se filmerna ihop. Vi får aldrig nog av den härliga världen. :)

  Du får ta och titta in på min bloggvän Helena's blogg http://theswenglishhome.blogspot.com och se hennes inlägg om Harry Potter. Hon bor i England och i deras grannby har flera av Harry Potter filmerna spelats in. Ett måste för en nörd som dig Lisa. ;)

  Ha en riktigt härlig helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta! Vad härligt, jag ser fram emot egna barn och Harry Potter läsning. Man får hoppas att de kommer tycka om det bara ;)

  Jag ska definitivt kolla in hennes blogg, tack för tipset! :)

  SvaraRadera