Share |

fredag 7 januari 2011

The Book Seat

The Hunger Games har lagt sig tillrätta i kudden.

Min mamma önskade sig The Book Seat i julklapp och herre min get vad jag fick leta. Både på nätet, där jag inte lyckades hitta någon och i Sthlm. I en Bokiabutik på söder lyckades jag finna en, men den var redan bokad och egentligen tillhörde inte läskudden butikens utbud alls. Enligt kvinnan i butiken så hade de fått tag på bokkudden från en butik i Karlskoga(?) eller så, som visst hade importerat hem en hög. Hur som haver, mor min hade sett bokkudden i Motala där hon bor och efter att ha frusit omkring i olika ändar av stan i något som visade sig vara en misslyckad jakt bestämde jag mig för att ringa Motalabutiken.

Bokia i Motala hade bokkuddar, jajamen och i flera färger till och med. Därför lade jag undan en beige till mamma som jag skulle hämta upp den 23 december. Väl hemma i motown ser jag då jag stegar in i  butiken att där står en bamsestor kartong på golvet, sprängfylld med bokkuddar! En blå var kvar och den lade jag vantarna på för egen del. Tänkte att är det så svårt att få tag på dem, ångrar jag mig bergis om jag inte köper en. Tror de kostade ca: 349:-. Nu är min plan att använda The Book Seat som bokhållare när jag ska skriva in texter ur böcker i datorn. Passar verkligen bra nu, när min c-uppsats ska försöka färdigställas. Det är ju ganska jobbigt, som ni säkert redan vet, att skriva av texten ur en bok då sidorna liksom inte vill ligga stilla. Antingen får man ställa en mugg på, eller ett riktigt tungt suddgummi eller helt enkelt pressa in bokjäkeln under laptopen och vartefter skrivandet fortskrider flytta boken bit för bit då datorn även fått tjäna syfte som någon slags läslinjal.

Nu är dock mixtrandets tid förbi, min blåa Book Seat ska underlätta lite för mig hoppas jag. Det krävs bara lite blädderträning från min sida, då jag tycker det är lite omständligt än så länge. Tur att det finns instruktioner om hur man gör. Jag funtar på hur pass irriterande det är att läsa en bok med bokkudden, helst för en person som läser riktigt snabbt, just för att bläddrandet tar så "lång tid". Fast den nackdelen övervägs säkert av en massa andra fördelar... Sedan är det väl som med allt annat en vanesak.

Intervju med Cindy Barber som genom en uppenbarelse uppfann The Book Seat

3 kommentarer:

 1. WOW! Vilken jakt! Det var ju tur att alla dina ansträngningar betalade sig och att du hittade en till din mamma till slut. Och en till dig själv. :)

  Jag har faktiskt aldrig hört talas om detta innan så tack för tipset. En sådan skulle vara guld värd för mig när jag ligger i sängen och läser. Speciellt nu när min ena arm strular med nervsmärtor och det är lite svårt att hålla boken. kanske dags för mig att ge mig ut på jakt nu? ;)

  Ha en fin helg kära Lisa!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta,

  hoppas du får tag i en, jag kollade lite igen på nätet men jag hittade inte mycket mer nu heller. Gå hit och se om du kanske kan beställa en: www.thebookseat.co.uk

  Wait, hittade nåt här: http://nydesigns.blogg.se/2009/july/utkast-vilken-raddning.html

  Direktlänk till att köpa kudde: http://www.nydesign.se/shop.php
  1. gå till Spongs bokhandel
  2. välj läskudde
  3. Köp :)

  Jag har faktiskt invigt min för läsning ikväll och det funkar bra att vända blad ;) Man får bara justera boken lite ibland, men det känns bra att ha händerna fria.

  Ha en härlig helg :)

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag trodde det var bokias original sortiment för jag upptäckte en sådan just i en bokia butik i Västerås bara för några dagar sedan med ca 10 st.

  /Teresia

  SvaraRadera