Share |

torsdag 6 januari 2011

Pojken i randig pyjamas av John Boyne


Bruno 9 år flyttar med sina föräldrar och äldre syster från storstaden till landsbygden. Obygden kanske passar bättre med Brunos uppfattning om det nya husets lokalisering. Det finns ju inte ett endaste hus i närheten! Fast tittar Bruno ut genom fönstret i sitt rum så ser han att det ändå finns en massa människor där ute. De är konstigt nog klädda i pyjamas hela bunten. Var har han hamnat? Och varför vill mamma och pappa flytta till ett ställe som heter något så konstigt som Allt Svisch? Bruno begriper inte mycket alls men börjar så smått trivas när han träffar en pyjamasklädd pojke i hans egen ålder, även om man inte kan tro det då han är så liten och smal, som han börjar att umgås med vareviga dag. Skönt att hitta en vän på denna egendomliga plats.

Pojken i randing pyjamas är bra och obehaget smyger sig på ända från första början. En vacker och samtidigt genomvidrig historia.

1 kommentar:

  1. Denna bok säger min tonårsdotter att jag bara MÅSTE läsa. De har läst den i skolan och hon tycker det är en av de bästa böcker hon läst.

    Kram Lotta

    SvaraRadera