Share |

lördag 23 juli 2011

Kunde inte hålla mig - bokfynd! eller om att läsa på dass.

Jag är på Gotland med familjen. På Ica Maxi Visby är det väldigt svårt att inte köpa böcker. De kostar nämligen 10 kronor styck. Jag tog det lite chill igår och köpte en bok, Fear and Loathing in Las Vegas, ja fast på svenska då.

Idag var jag där igen. Stod och småfipplade lite bland titlarna. För tredje gången denna vecka. (Har bara varit på Ica Maxi tre ggr denna vecka). Tänkte att jag köper väl en till då och tog upp Falling Man. Sedan hittade jag F-ordet och tänkte att den lät väl intressant den med. Korta berättelser, asbra när man vill läsa lite sådär snabbt, på toa till exempel. (Ja, jag läser på toa, massvis. Gör inte du? Visst vanligare bland män har jag hört, när de väl sätter sig. Vi sitter ju på toa mest hela tiden, vi kvinnor, då får man ju passa på. Kvalitetstid, kan man väl kalla det. Även om jag nu råkar ha det mest hela tiden när jag inte jobbar, då jag är singel utan barn och mest bara gör som jag vill...) NOG. Om det. --- Fast  kommentera gärna om din (o)befintliga toaläsning ;)

Kom sedan på att jag faktiskt seriöst övervägt att köpa en bok för 39 kronor. Ja, precis vid ingången där på Ica Maxi. Men jag lade inte ner den i korgen. Men, jag hade ju kanske tänkt köpa den. I min hand hade jag nu alltså två böcker för 20 kronor allt som allt. Så istället för att kanske köpt den där för 39 kronor, vilket jag inte gjorde och därmed "tjänat" in 39 kronor, kunde jag nu istället "unna mig" två tiokronorsböcker till. Vilket jag gjorde. Det blev Bodil Malmstens För att lämna röstmeddelande tryck stjärna samt Huset på Arlo Zorov gatan. Nu var jag uppe i 40 kronor. En bok till kunde ju inte göra nåt. En "vanlig" pocket i prisklass G, eller vilken det nu är, brukar ju gå på cirkus 75 kronor. Köper jag en pocket till har jag i jämförelse ändå "tjänat" sådär en 25 spänn. Därför. Just därför åkte Fredrik Häréns Bli en vinnare i den globala världen med den också. Det fanns nog tio-tolv olika titlar att välja på i den där fyndlådan. Jag har numera sju av dem i min ägo. (Hade köpt nån mer tidigare i veckan) Möjligtvis åker de återstående hem med mig innan jag lämnar ön på måndag... Vem vet, inte jag. Jag är impulsiv av mig ibland. Helst när det gäller böcker. Kan liksom inte hejda mig. Uhh, det är en pina ibland att hejda fingrarna från att trycka köp på Bokus eller Adlibris ;)

Hur som haver. Pendlar nu mellan att läsa Malmsten och George R.R. Martin. Ja, och Alfons Åberg med. Bror och svägerska köpte två Alfons till lillfisen. Faster ska läsa. Kanske lägger i läsloggen. Why not? Små böcker är också böcker.

6 kommentarer:

 1. jag brukar läsa på toa tills låren domar bort, då vet man att det är dax att gå.

  SvaraRadera
 2. Haha, samma här - fast ibland om boken är redigt bra - eller tidningen - eller shampooflaskans innehåll alltför spännande härdar jag ut avdomnade ben :)

  SvaraRadera
 3. Härligt att fynda! Jag läser inte på toa, jag skulle inte finna ro till det... Sambon däremot läser sina mattidningar där inne. Enda gången Han läser, förutom i badet...

  SvaraRadera
 4. Haha, härligt ställe att läsa om mat där :) Heja sambon! :)

  SvaraRadera
 5. Låter som du har det helt underbart i det gotländska paradiset och jag har på känn att det hinner bli fler besök på Ica Maxi i Visby. ;)

  Haha, här är en till som läser på toaletten. Men jag kan inte sitta så länge, som Kickan skriver låren och rumpan domnar bort. ;) Men är jag fast i en riktigt, riktigt bra bok, ja då får den följa med överallt. Även in på toaletten. ;)

  Suck, jag känner igen det där med hur det lätt är att köpa böcker. Både i affären och med knapptryckningar. En av mina laster som jag trivs väldigt bra med. ;)

  Njut av sol och ledighet och ha det helt underbart på en av mina favoritöar Lisa.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra att vi är fler som läser på hemlighuset :) Det var riktigt gött på öjn och det blev fler böcker på Ica Maxi, fast i Motala :) Vilka kommer i en uppdatering :)
  Kram!

  SvaraRadera